7. června 2013

Festival Mental Power - MPPFF 2013

V Praze dnes začíná sedmý Mental Power Prague Film Festival. V pražském divadle Palace bude představeno 22 krátkých filmů, ve kterých účinkují lidé s mentálním a kombinovaným postižením. Festival nabídne komedie, detektivky, tajemné příběhy i dokumenty. O vítězném snímku a nejlepších hereckých výkonech rozhodne porota, v níž usednou známé herečky a herci.


Letos publikum kromě českých snímků uvidí i práce ze Slovenska a Slovinska. Soutěžní filmy, které trvají maximálně půl hodiny, se promítají v pátek a v sobotu od 15.00. Oba večery ukončí koncerty. Slavnostní vyhlášení nejlepšího snímku, herce, herečky a dalších kategorií zažije divadlo v neděli od 18.00. Nebude chybět ani tradiční příchod hvězd po červeném koberci.

Vítěze vybere jedenáctičlenná porota. Usednou v ní třeba herečky Taťána Vilhelmová, Tereza Voříšková a Tereza Kostková, herci Igor Bareš, Michal Suchánek a Vojta Dyk, šéf rady postižených Václav Krása či textař Michal Horáček. Novinářům to řekli prezidenti festivalu Patrik Henel a David Sychra.Patrik Henel a David Sychra. Přečteno v Můžeš.

Filmy bude možné shlédnout i v dalších městech - ozvěny festivalu, třeba v Ostravě. Bude letos i v Opavě?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...