3. ledna 2013

Dny monoski 2013

Centrum APA ve spolupráci se Skifanatic, Newman school, ski areály Machůzky ve Velkých Karlovicích a Čenkovice v Orlických horách připravuje na zimní měsíce roku 2013 ojedinělou akci s názvem Dny na monoski. Jedná se o seriál čtyř dnů v různých ski areálech po celé České republice. Zájemci především z řad vozíčkářů, ale i stojících lyžařů budou mít možnost zakusit lyžování v monoski na vlastní kůži.


Akce bude probíhat za plného provozu sjezdovek a možnost lyžovat na monoski bude nabídnuta i zájemcům z řad lyžařské veřejnosti. V každém areálu bude připraveno 8 monoski a 8 instruktorů. Začátek je plánován na 9. 00 hod., ukončení v 15.00 hod. Účastníci akcí budou mít možnost vidět  Lenku Kuncovou, mistryni republiky v lyžování na monoski.

Vozíčkáři budou mít možnost se pod dohledem instruktorů naučit základy lyžování na monoski – speciálně upravené lyži, umožňující sjezdové lyžování osobám s tělesným postižením. Od přesedání z vozíku do monoski, přes jízdu na vleku, až po základy lyžařského oblouku. Všechny tyto činnosti budou prováděny ve spolupráci s instruktory, takže ani naprostý začátečník jakéhokoliv věku i pohlaví se nemusí bát, že by to nezvládl. Během krátké doby akce není možné ani při nejvyšším nasazení v silách instruktorů nikoho na monoski naučit perfektně lyžovat. Další výuku nabízí Centrum APA po vzájemné domluvě.

Zájemci o monoski můžou také využít půjčovnu Centra APA, ceník půjčovny najdete zde.

Více o akci najdete na stránkách Centrum APA Olomouc -  http://www.apa.upol.cz/web/index.php/dom/555-dny-na-monoski.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...