13. srpna 2012

O očkování

Pokud přemýšlíte nad tím, zda se nechat očkovat - proti klíšťové encefalitidě, proti chřipce, nebo zda jdete jen na přeočkování proti tetanu, Anna Strunecká ve své knize Varovné signály očkování vám  určitě poradí. Knihu letos v létě vydalo nakladatelství ALMI.
Autorka postupně čtenáře seznamuje s infekčními nemocemi v současném světě a provádí jednotlivými obdobími vývoje dítěte. Pomocí nejnovějších poznatků dokládá a vysvětluje,  jak se u dítěte přirozená imunita vytváří a co ji všechno ovlivňuje. Jaké jsou a jaké mohou být nežádoucí účinky očkování. Pomáhá v orientaci mezi povinným a doporučovaným očkováním dětí, dospělých i seniorů.
Součástí knihy jsou přílohy praktických rad pro rodiče - Rady rodičům k bezpečnému očkování od lékařky MUDr. L. Elekové a Právní rady pro rodiče, kteří chtějí svobodně rozhodovat o očkování svých dětí od právničky Z. Candigliota.
Kniha se stane pomocníkem zejména pro ty rodiče, kteří se nad vakcinací svých dětí zamýšlejí.  Ale i nám ostatním pomůže při rozhodování a třeba si při příští přeočkování proti tetanu přidáme i  vakcínu proti černému kašli.
(zum)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...