5. února 2015

Ponožkový den 2015

Základní škola na náměstí Slezského odboje si opět připomene Den Downova syndromu. V pátek 20. března od 10.00 hod. pořádá v Loutkovém divadle slavnostní mezinárodní setkání, na kterém vystoupí současní i bývalí žáci školy.
Den Downova syndromu si svět připomíná již desátým rokem a veškeré aktivity pořádané při této příležitosti koordinuje organizace Down Syndrom International. Symbolem tohoto dne jsou barevné ponožky, svým tvarem připomínající chromozomy, zodpovědné za toto zdravotní postižení. Smyslem akcí je poukázat na to, že také lidé s Downovým syndromem jsou součástí naší společnosti.


Mezinárodním tématem pro tento rok je heslo Moje příležitosti, moje volby. Školu každým rokem opouštějí absolventi, kteří jsou v hledání příležitostí odkázaní na podporu rodiny a společnosti.
„Setkání pořádáme již pátým rokem. Za 25 let existence školy nás zajímá, jaké možnosti uplatnění svého vzdělání žáci po absolvování základní, a od září 2010 i střední školy v Opavě mají. Jaké mají příležitosti se dále rozvíjet a začleňovat se do společnosti. Díky spolupráci se školami s podobným zaměřením ze slovenského Sabinova a polských Pyskovic můžeme tyto možnosti srovnávat i na mezinárodní úrovni“ říká Mgr. Jiří Kupka, ředitel Základní školy a Praktické školy v Opavě.
„Ponožkový den je na naší škole již tradicí a podpora široké veřejnosti nás potěší. Pomůže nám každý, kdo si tento den obuje ponožky, které k sobě nepasují - pruhované, tečkované nebo jinak barevné.“

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...