15. září 2014

Seminář s Carolinou Kaiser o terapii Son Rise pro děti s autizmem

V rámci projektu Podpora vzdělávání dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami se ve čtvrtek 11 a v pátek 12. září školili odborníci speciálně pedagogických center v MSK v metodě Son Rise. Lektorkou byla Carolina Kaiser, dlouholetá terapeutka této metody, která nyní vede svůj vlastní program Teach Through Play a školí rodiče i odborníky po celém světě, v České republice, na Slovensku, i v Polsku.



Son Rise je program domácího vzdělávání dětí s autizmem. Mění pohled a myšlení rodiče, upevňuje vztah mezi rodičem a dítětem a zároveň dětem s autizmem poskytuje více porozumění a bezpečí. Zlepšuje jejich motivaci a umožňuje nenásilné vedení i vzdělávání. Více informací o metodě Son Rise je možné získat na českých stránkách http://www.srp-terapeut.cz/son-rise-program/zakladni-principy. Na stránkách Autism Treatment Center of America jsou k dispozici i nácviková videa v angličtině.

Účastníci školení se ve dvou osmihodinových celcích seznámili s teoretickými základy terapie a učili se ji aplikovat ve své práci s dětmi s poruchami autistického spektra. K tomu využívali možnost přímého vedení lektorky a speciální pomůcky, se kterými je možné pracovat.








Seminář bude pokračovat ještě dvěma čtyřhodinovými bloky vždy v pátek, 26. září a 3. října. Vzdělávací akci pro pedagogické odborníky v moravskoslezském kraji organizuje naše speciálně pedagogické centrum. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...