16. ledna 2014

Nácvik sociálních dovedností - Kdybych se ztratil

Po vánočních prázdninách dál pokračujeme v kurzu Nácvik sociálních dovedností. Tématem poslední lekce bylo, co bych měl dělat, kdybych se ztratil. Na začátku Petra a Sylva předvedli scénku o ztracené holčičce, která si nepamatovala jméno ani adresu, kde bydlí. Pak jsme si vyzkoušeli říct a napsat jméno, adresu a telefonní číslo na jednoho z rodičů, abychom je mohli sdělit tomu, kdo nám pomáhá naše rodiče najít.




Aby to naši účastníci kurzu měli co nejvíce podobné reálným situacím, požádali jsme o spolupráci městskou policii. Mgr. Petru Stonišovou z Městské policie v Opavě nabídka zaujala a přivedla s sebou i strážníka Petra Nedvídka. Společně nám ukázali, jak strážníka městské policie poznáme, s čím nám pomůže a jaké pomůcky a zařízení ve své práci strážníci městské policie používají.













Kromě toho, že si všichni vyzkoušeli komunikaci s policistou, osahali si vysílačku, vyzkoušeli baterku a pouta, také si procvičili hravou formou důležitá telefonní čísla. A na závěr všichni účastníci dostali ještě i dárek! Děkujeme Městské policii Opava, Mgr. Petře Stonišové a panu strážníkovi Petru Nedvídkovi. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...