10. srpna 2013

Back to school - zpátky do školy

Z prázdnin nám zbývá ještě pěkný kousek, ale i tak je fajn se na nový školní rok trochu těšit. Kolegům učitelům bychom rádi nabídli pár tipů, jak si představovat hezké a nové prostředí třídy. Nechte se třeba inspirovat na blogu Melanie Ralbusky http://www.schoolgirlstyle.com/category/classroom-couture/

Dalši nápady najdete třeba i na blogu The Moffat Girls ... http://moffattgirls.blogspot.cz/


Taky je ještě čas připravit si pro žáky jmenovky na lavici. S abecedou, tvary, barvami. Nebo se stovkovou tabulkou, tabulkou násobků, zlomky a pravitkem. Pro starší žáky se světadíly či sluneční soustavou. Například takovéto, které se dají běžně v zahraničí koupit, třeba na amazonu  http://www.amazon.com/Eureka-Large-Elementary-Grades-Plates/dp/B002A2HQ62/ref=sr_1_10?s=toys-and-games&ie=UTF8&qid=1376232916&sr=1-10



A ještě pár rad pro rodiče, kteří by chtěli mít pomůcky pro nový školní rok pro své dítě již pěkně nachystané a připravené. Neutrácejte zbytečně. Toto období je pro obchodníky atraktivni tak, jako Vánoce a Velikonoce. Šetřte. Raději:
- zkontrolujte stav starých pomůcek, nefunkční vyhoďte, funkční umyjte, opravte. Nemusíte nutně kupovat napřiklad všechny pastelky nové, dají se dokoupit i jednotlivé barvy samostatně. 
- recyklujte pomůcky od známých a příbuzných, polepte je jen novými nálepkami :). 
- nekupujte velká balení, např. sešitů nebo pravítek jen proto, že jsou levná. Často k nim bývají přibalené i takové modely, které dítě ve škole nevyužije. 
- zvolte raději kvalitnější, i když dražší pomůcky (např. české pastelky Koh-i-noor), než od neznámého výrobce a levné. Ty dítěti dlouho nevydrží a bude se mu s nimi špatne pracovat - můžou se lámat, jejich stopa může být slabá. 
- nůžky, které dítěti chcete koupit, sami vyzkoušejte. Často se dítě ve škole trápí s nekvalitním nástrojem. Pro leváka pořiďte nůžky pro leváky!
- pokud nemáte seznam pomůcek, prozatím nenakupujte. Až budete vědět přesně, co bude dítě ve škole potřebovat, koupíte jen konkrétní věc, a ne spoustu zbytečností, které vám v obchodech budou rádi nabízet. 

Tak, to je snad z prázdninového studia všechno. Mějte se hezky a užívejte si léta. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...