16. dubna 2013

První výstava kompenzačních pomůcek v Opavě

V partnerské spolupráci se společností Ostroj a.s. Opava a s podporou společnosti Rehos s.r.o. pořádáme
23. dubna 2013 od 10.00 do 15.00 hod. v Kulturním domě Na Rybníčku první výstavu kompenzačních pomůcek v Opavě.


Výstava je určena široké veřejnosti, zejména rodičům dětí se zdravotním postižením, ale také profesionálům, pracujícím s lidmi se zdravotním postižením různého věku. Za přítomnosti odborníků si bude možné vyzkoušet pomůcky pro mobilitu, pro zvedání a přesun, a také zdravotní pomůcky pro domácí péči. Svůj sortiment budou předvádět například firmy Medicco, Ortoservis, Proteor a OttoBock. 

Součástí výstavy budou také učební pomůcky, a to nejen pro žáky se zdravotním postižením. Bude možné se seznámit se sortimentem internetového obchodu Oskola - pomůcky pro autisty, logopedy a speciální pedagogy. Firmy Optys a  Bruynzeel nabídnou pomůcky pro výtvarnou výchovu a nácvik grafomotoriky. Firma Tobiáš představí svůj sortiment pomůcek pro žáky se specifickými poruchami učení, firma Softmail sortiment her 4Bambini .  Montessori pomůcky budou prezentovány dvěma zásilkovými obchody. Společnost iTouch bude v průběhu dne prezentovat rodičům i učitelům využití iPadů ve výuce. Firma Petit předvede kompenzační pomůcky k počítači a úchyty i obaly k různým tabletům.

V prostorách výstavy se představí i poskytovatelé sociálních služeb. Vystavované didaktické pomůcky bude možné vyzkoušet a zakoupit, popř. objednat. V rámci výstavy proběhnou:

Prezentace iPadů 
Je naplánovaná na čtyři kratší workshopy po hodinách. Firma bude mít k dispozici kufr s iPady s nainstalovanými demo aplikacemi. Návštěvníci budou mít jedinečnou možnost si vyzkoušet ovládání iPadů a seznámit se s aplikacemi, využívanými ve výuce.

10.00 hod. - 8 volných míst
11.00 hod. - 5 volných míst
13.00 hod. - 6 volných míst
14.00 hod. - 5 volných míst
Pokud máte zájem, hlaste se na spc.srdce@seznam.cz

Zatracená čeština - 13.30 hod.
Firma Tobiáš představí didaktické  pomůcky a programy pro výuku českého jazyka a způsob jejich využití.

S dalšími firmami jednáme a o případném dalším programu Vás budeme informovat zde v tomto článku. 

2 komentáře:

  1. Zdravím Vás ve spolek, nedávno jsem potřeboval radu, jelikož máme taky v rodině člena s tělesným postižením. Scháněl jsem kvalitní zdravotnickou obuv a na doporučení jedné paní, která měla stejný problém, jsem takovou našel. Dokonce za dobrou cenu.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den,
    pokud nám pošlete tip, výrobce oslovíme při příští výstavě. S obuví jsme tam nikoho neměli... Děkujeme za nápad!

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...