15. ledna 2013

Život je krásný

Rakušanka Simone Fürnschußová-Hoferová je matkou 3 dětí. Prvním z nich je Valentin. Je neobyčejný tím, že má Downův syndrom. A právě tato skutečnost nakonec podnítila a inspirovala autorku k sepsání knihy o lidech s touto odlišností.

Ústředním tématem je devět rakouských rodin a jejich děti se specifickými potřebami. Sdělují slovem i obrazem jedno: Život je krásný. Navzdory nebo díky jejich dětem s Downovým syndromem? To ať čtenář posoudí sám, protože rodiče i sourozenci těchto dětí zde podávají upřímná svědectví a zažívají krásné, zajímavé, ale také těžké okamžiky.


Jde o obrazovou publikaci se zajímavými příběhy rodin s dětmi a dospívajícími lidmi s Downovým syndromem. Je určena široké veřejnosti, nikoli pouze rodinám, které mají dítě s Downovým syndromem. Rovněž bude užitečným zdrojem informací těhotným ženám, odborníkům působícím ve zdravotnictví a školství. Na českém trhu je ojedinělá svým uspořádáním, obsahem i fotografiemi, tak také i tím, že předkládá především pozitivní pohled na neobvyklou životní situaci, kterou trisomie 21. chromozomu bezesporu je. Je užitečná i svými informacemi o webových stránkách věnujících se této problematice, odkazy na kluby či sdružení rodin s působností po celé České republice.

Text je zpracován podle recenze nakladatele. Knihu si můžete objednat např. v knihkupectví Barvič a Novotný.


O autorce více informací najdete zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...