22. ledna 2013

Máme dítě s Downovým syndromem...

Zajímáte se o to, jak se může váš a jeho život vyvíjet? Informace i pomoc najdete na stránkách  http://www.downsyndrom.cz/ - Společnosti rodičů a přátel dětí s Downovým syndromem, o. s., maji nyní nový vzhled a orientace v nich je mnohem jednodušší.

Společnost byla založena roku 1996. V současnosti sdružuje více než 260 rodin vychovávajících děti s Downovým syndromem. Umožňuje jim setkávat se, rozšiřovat své znalosti a předávat si zkušenosti se zvládáním této životní situace. Snaží se také o dialog s odbornou veřejností, který má zlepšit podmínky pro rozvoj dětí s Downovým syndromem - od nejranějšího věku až do dospělosti. Přímo pracuje s dětmi s Downovým syndromem a pomáhá při jejich integraci do předškolních a školních zařízení i do společnosti.



Ze statistik vyplývá, že na každých 800 až 1000 dětí, připadá jedno dítě s Downovým syndromem. Ročně to pak činí v České republice přibližně 50 novorozenců s Downovým syndromem, celosvětově asi 100 000 nových dětí s Downovým syndromem. Rady pro nové rodiče najdete http://www.downsyndrom.cz/pro-rodice/novi-rodice.html

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...