21. září 2012

iPad vám text přečte sám

Na tipech iTouch pro iOS jsme našli návod na zapnutí funkce VoiceOver. Vyzkoušeli jsme to - běžné použití je tato funkce až nepříjemná (raději se hned podívejte, jak se dá vypnout). Ale v případě potřeby hlasité čtení textu opravdu jednoduše využijete. Funkce VoiceOver v iPadu vám přečte všechno - emaily, stránky na internetu nebo dokumenty. Pro řidiče třeba i knihy z iBooks. Žákům třeba i učební texty.

O nastavení VoiceOveru, si buď přečtěte v příručce přímo v iPadu v aplikaci safari:


Anebo postupujte podle návodu. Zvolte: Nastavení, Obecné, Zpřístupnění:


Nyní nastavte VoiceOver.


A nastavte rychlost čtení na želvu, pokud nastavíte na střed, je to dost rychlé tempo, zajíčka snad jen pro pobavení, ten čte pro nás velmi rychle. Pak na předchozí stránce najeďte na Trojí stiskuntí tlačítka plochy a zatrhněte VoiceOver. 

Od teď když budete chtít přečíst cokoliv co vidíte na obrazovce stačí třikrát po sobě zmáčknout tlačítko home (dolní tlačítko na zařízení) a spustí se VoiceOver. Místo, které chcete přečíst, vyberete dotekem prstu. 

Pro ukončení této funkce musíte opět třikrát stisknout tlačítko home. Další možnosti nastavení zkoušejte. Jazykový rotor vám změní jazykové prostředí - dobré pro výuku cizí řeči. Rotor  vám umožní nastavit, co chcete číst - textová pole, nadpisy, tabulky, obrázky atp.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...