23. května 2012

iPad pro rodiče - zkušenosti ze semináře

Tak, máme za sebou druhý seminář pro rodiče. A zjistili jsme, že není jednoduché sladit požadavky všech. Účastníci vytvořili vlastně tři skupinky:
  • Ti, kteří měli zájem o základní informace - kde iPad koupit, jaký vybrat, jak do něj stáhnout aplikace. 
iPad doporučujeme koupit u prodejce, který je schopen vám přístroj aktivovat (pokud doma někoho takového nemáte :)). Pokud ho koupíte jinak a jinde, tak se můžete obrátit na bezplatnou telefonickou podporu pro ČR na tel 800700527. Pokud by se Vám podařilo koupit iPad 2 - ještě starší model, který bude postupně stahován z prodeje, tak ten by mohl být levnější, než nový iPad s retina displejem. Starší modely jsou na internetu už jen 16 GB (na appstoru za 9900 Kč). Ty novější, s retina diplejem josu od 12290 KčVzhledem k tomu, že dítě nemusí být na internetu pořád, nepořizujte si iPad s 3G připojením, úplně postačí základní wifi, kterou má iPad k dispozici. Doporučujeme podívat se na stránky iSEN, kde najdete první informace ke koupi iPadu. Na stahování aplikací je ikonka Appstoru na první ploše iPadu, kde aplikace jednoduše v katalogu vyhledáte a instalujete (při aktivním wifi připojení). V prohlížeči - Safari - v záložkách najdete Příručku pro iPad, kde se krok za krokem naučíte iPad ovládat.

  • Druhou skupinku tvořili rodiče, kteří mají iPad právě koupený a začínají s ním pracovat. 
Těm bychom doporučili trpělivost, hledat inspiraci na stránkách iSEN. Nebo se zastavit u nás v SPC, a pokusíme se společně najít řešení.
  • Třetí skupinku tvořila maminka, která iPad svým dětem pořídila před pár měsíci, 
a nyní již zručně stahuje a upravuje aplikace, iPad bezpečně ovládá a děti na něm střídavě pracují. Ukázala nám několik velmi praktických aplikací, vhodných do výuky. Pro inspirace chodí na i iSEN, na jejich profil na facebooku, kde fungují chatovací skupinky rodičů, kteří si navzájem radí. 
Ale časem přijdete na to, že to všechno funguje nějak samo, intuitivně... A nebojte se - děti s použitím iPadu rozhodně nebudou mít tolik starostí, jako vy :)

Držíme palce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...