21. června 2011

Rehabilitační třída s canisterapeutickými pejsky na návštěvě v MŠ Sadová


Na začátku školního roku 2010/2011 děti z Mateřské školy na Sadové ulici  v Opavě navštívily kamarády ve třídě základní školy speciální, ve které jsou vzdělávány děti podle rehabilitačního vzdělávacího programu. 




Děti z mateřské školy pod vedením učitelek Markéty Bínerové, Nikoly Celtové a Táni Šindlářové přinesly obrázky, které namalovaly ve výtvarném kroužku s p. učitelkou Ivou Novotnou na téma,,Jak si představuji své nové kamarády“




V rehabilitační třídě děti z mateřské školy dostaly příležitost vyzkoušet si se svými novými kamarády, jaké to je sedět na terapeutické židli, mohly použít speciální pomůcky pro jemnou a hrubou motoriku a překvapením byla multisenzorická místnost Snoezelen pro smyslovou stimulaci, v níž všechny děti vyzkoušely vyhřívanou vodní postel a pomůcky podporující rozvoj zraku, sluchu, čichu a hmatu.



Nakonec děti zazpívaly kamarádům ze základní školy písničky, přednesly básničky, zatančily taneček a pozvaly je do  mateřské školy.




Na konci školního roku v měsíci červnu  zavítaly děti z rehabilitační třídy se svými vyučujícími a také s Ing. Vítkovou a pejsky Kálí a Alfou do mateřské školy. „Naše děti se na tuto návštěvu mateřské školy moc těší“, řekla třídní učitelka Mgr.Martina Kurková.




Paní Ing.Vítková předvedla ukázky canisterapie, do které zapojila všechny děti z rehabilitační třídy i z Mateřské školy  na Sadové ulici v Opavě. 




Malí předškoláci se podivovali nad tím, jak jsou jejich kamarádi stateční při granulování na bříšku nebo ruce. 




Děti na invalidních vozících zase ocenily mrštnost a hbitost předškoláků při soutěžích se psy a při prolézání  látkových tunelů. Setkání dětí bylo velmi milé a přínosné pro všechny a těšíme  se po prázdninách na další.






Nikola Celtová
třídní učitelka MŠ Sadová Opava





Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...